Onze geschiedenis


Toen De Klimop in de Parijsstraat ophield te bestaan, vonden Myriam en Pieter het jammer dat een restaurant met de filosofie van alles vers te maken er niet meer zou zijn. Het gedachtengoed van de vorige eigenares Anja, met à la minute gemaakte sauzen, verse handgesneden frieten, huisgemaakte kroketten, royale salades bij de gerechten, alles vers en met een wisselende kaart, verdiende een doorstart op het destijds hernieuwde Martelarenplein.


"De stationsomgeving is het 'nieuwe' centrum van Leuven geworden. Vlot bereikbaar, met parking De Bond, treinen en bussen in overvloed, en diverse bedrijven in de buurt.
Het idee van versheid is ongetwijfeld de grootste succesformule. Er wordt gewerkt met leveranciers uit de regio en een vast team waarvan velen er al werken van bij het begin.
Eigenaars Myriam en haar man Pieter, blijven niet bij de pakken zitten. Hun tomeloze inzet is gekend.
Het gezellige Parijse interieur doet het plaatje helemaal kloppen. Goeie sfeer, goed bereikbaar, correcte prijs en bediening, warm in de winter en een terras voor de zomer. Probeer hier eens de à la minute bereid americain (meerdere keren in de prijzen gevallen), de royale porties huisbereide kaas-, garnaal- en seizoenskroketten of in het seizoen de mosselen bereid op 14 wijzen.
Het hotel Milles Colonnes, https://hotelmillecolonnes.be, 
boven de zaak is een echte meerwaarde voor het restaurant.
Pieter vindt tevreden klanten en plezier in wat hij doet heel belangrijk. De vriendschappen die gesmeed worden en zorgen voor een werkplek voor veel mensen zijn voor Myriam weer onbetaalbaar.
Dit echtpaar had niet gedacht dit ondertussen 17 jaar te zullen doen maar het blijft nog steeds plezant. Zij wisten dat het Martelarenplein in volle aanbouw was toen ze de zaak van de Parijsstraat naar het station verhuisden. Ze voelden aan dat er een grote bedrijvigheid zou ontstaan in de omgeving van het station. Opnieuw een actueel onderwerp vandaag.
In het restaurant zijn ze vaak verrast door BV-ers die langs komen en voor Pieter de vele bekende Nederlanders.
Myriam en Pieter willen met hun geweldige team nog een tijd doorgaan. Ook al is Pieter een Hollander, hij voelt zich op en top Leuvenaar. "
Bron Rondom Leuven