Onze geschiedenis


Toen De Klimop in de Parijsstraat ophield te bestaan, vonden Myriam en Pieter het jammer dat een restaurant met de filosofie van alles vers te maken er niet meer zou zijn. Het gedachtengoed van de vorige eigenares Anja, met à la minute gemaakte sauzen, verse handgesneden frieten, huisgemaakte kroketten, royale salades bij de gerechten, alles vers en met een wisselende kaart, verdiende een doorstart op het destijds hernieuwde Martelarenplein.


Welkom bij Restaurant De Klimop, in het kloppend hart van de bruisende stationsomgeving van Leuven. Gelegen op een strategische locatie, is onze plek gemakkelijk bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid in de nabijgelegen De Bond parkeergarage. Bovendien zijn zowel trein- als busstations in overvloed aanwezig, waardoor u moeiteloos bij ons kunt komen genieten.

Wij geloven in het belang van verse ingrediënten en lokale samenwerking. Daarom werken we nauw samen met leveranciers uit de regio en hebben we een vast team van medewerkers die al vanaf het begin bij ons werken. Onze passie voor kwaliteit en toewijding is merkbaar in alles wat we doen.
Het gezellige Parijse interieur van ons restaurant geeft u direct een warm en uitnodigend gevoel. Of u nu binnen zit of op ons terras plaatsneemt, de juiste sfeer, goede bereikbaarheid, eerlijke prijzen en uitstekende service maken uw ervaring compleet.
En laten we vooral onze culinaire hoogstandjes niet vergeten! Probeer zeker eens onze à la minute bereide Americain, die al meerdere prijzen heeft gewonnen. Daarnaast verwennen we u graag met royale porties huisgemaakte kaas-, garnaal- en seizoenskroketten, en in het juiste seizoen bieden we maar liefst 14 verschillende bereidingswijzen van mosselen aan. 
Bent u op zoek naar een comfortabel verblijf in Leuven? Dan is ons bovenliggende Hotel Milles Colonnes een echte aanrader. Meer informatie kunt u vinden op onze website: https://hotelmillecolonnes.be.
Bij Restaurant De Klimop hechten we veel waarde aan tevreden klanten en hebben we plezier in wat we doen. We bouwen vriendschappen op, creëren werkgelegenheid en streven naar een geweldige werkomgeving voor ons team. 
Hoewel we nooit hadden gedacht dat we al bijna 35 jaar actief zouden zijn, in de HORECA, blijven we genieten van elk moment. Toen we destijds onze zaak verhuisden van de Parijsstraat naar de stationsomgeving, zagen we de potentie van het Martelarenplein en de groeiende bedrijvigheid in de omgeving. Vandaag de dag is dit nog steeds een actueel onderwerp.Samen met ons fantastische team streven we er naar om nog vele jaren door te gaan. Ontdek de unieke sfeer en culinaire hoogstandjes van Restaurant Milles Colonnes en ervaar zelf waarom het de ideale bestemming is in de stationsomgeving van Leuven. Welkom!

Myriam & Pieter